Grčka: Potraga za nestalim bliznakinjama tokom požara VIDEO


Iza snimaka katastrofalnih požara u predgrađima Atine kriju se potresne priče preživjelih. Jedna od njih je i očajnička potraga jednog oca za bliznakinjama.

Riječ je o devetogodišnjakinjama Sofiji i Vasiliki, koje su nestale kada je vatra došla do njih, a njihov otac vjeruje da ih je vidio na jednom snimku. Iako je snimak nejasan, jer je napravljen noću u luci Rafina na jednom brodu, to je za njihovog oca posljednja slamka nade, pišu “Večernje novosti”.

Prema pisanju tog lista, djevojčice su se sa ostalima dale u panični bijeg kada su prvi jezičci vatrene stihije zahvatile imanje bake i deke u Mati gdje su bile. Od tada im se gubi svaki trag, do trenutka kada se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vide djevojčice na nekom brodu koje bi mogle da budu Vasiliki i Sofija, ali policijski stručnjaci tvrde da nema pouzdanih podataka da to i potvrde.

S druge strane, otac djevojčica, Janis Filipopulos, sa punom sigurnošću tvrdi da su na snimku, iako vidljivost nije najbolja jer je sniman noću, njegova djeca.

Među spasenima i hospitalizovanima nema bliznakinja, obalska straža ih nije evidentirala kao evakuisane, nema ih ni među nastradalima.

Kapetan broda misli da su djevojčice na brodu bile starije, a gotovo je siguran da su bile u pratnji porodice i ljudi koji su znali njihov identitet.

Sličnu verziju su iznijeli i još neki očevici događaja u luci Rafina kada su pristizali unezvijereni ljudi. Dvije djevojčice koje su se držale za ruke su viđene, ali niko ne može da bude siguran da su u pitanju bliznakinje.

Potraga traje, a Grčka grozničavo očekuje vijesti oko bliznakinja, pišu “Novosti”.

(B92)

Previous Tri dana obustave saobraćaja u Banjaluci
Next Detalji likvidacije u Gradišci: Profesionalno ubistvo, nepoznat motiv

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *