Migrantska drama u Petrovcu: Nova lokacija za kamp, Srbi se opet bune!


Bosanski Petrovac će ipak dobiti izbjegličko – migrantski kamp, ali ne u pustom Medenom Polju, nego na lokalitetu Lipe, na granici sa teritorijom Bihaća. Saopšteno je to iz Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH, nakon sastanka održanoj jutros u Sarajevu.

– Ministar bezbjednosti Dragan Mektoć obavijestio je štab da je konačno sa lokalnim zajednicama i predstavnicima međunarodnih institucija dogovorena lokacija za prihvat migranata na području Unsko sanskog kantona, i da je za te namjene je određeno mjesto Lipe na području općine Bosanski Petrovac, dok će se kao privremeno rješenje do osposobljavanja ovog centra, koristiti i zgrada Agrokomerca u Velikoj Kladuši – navodi se u saopštenju.

Foto: screenshot Facebook

Međutim, i ova lokalcija je izazvala nezadovoljstvo kod lokalnog stanovništa, a najviše se bune Srbi iz obližnjeg sela Krnjeuša.

Mještani sumnjaju da se iza gužve oko izbora mjesta za migrantski kamp krije borba interesa pojedinih biznismena, a ne briga za lokalno stanovništvo, o čemu svjedoče i žestoke rasprave na društvenim mrežama.

(Srpska Info)

Previous Linta: Kitarovićeva izrekla uvredljive i sramotne neistine u Jasenovcu
Next Rumunska premijerka napravila neviđeni gaf, vlada Crne Gore pokušala da zataška?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *