POLICAJCU ODUZET PIŠTOLJ Došao u stan bivše žene, prijetio da će odvesti djecu


Policajcu iz Požarevca M. F. (43) oduzet je službeni pištolj nakon što je u nedjelju ušao u stan bivše supruge A. F. (35) dok su u njemu bila samo njihova djeca, da bi joj odatle telefonskim putem prijetio da će ih odvesti, a nju zadaviti.

Kako saznajemo, M. F. i A. F. su u procesu razvoda i neko vrijeme ne žive zajedno. Njihovo dvoje djece od tada žive sa majkom, što je M. F. loše podnio, jer je za djecu bio vezan.

Žena A. F. je porodično nasilje trpila i tokom braka sa policajcem, prijavljivala ga je, međutim, nikada se nije pojavljivala pred sudom. Zbog prijetnji policajca, koji ima službeni pištolj, vjerovatno se plašila za svoj život i život svoje djece, zbog čega se odlučila na razvod.

No, ljubav prema djeci prerasla je u pasivnu agresiju, opsednutost i prijetnje upućene ženi nakon rastanka. Prijetnje su se nastavile telefonskim putem, a da njegove riječi mogu prerasti u potencijalna kobna dejla, A. F. je shvatila nakon poziva u nedjelju. M. F. je dobro poznajući kretanje svoje bivše supruge, znao kada ona nije u stanu.

Nije isključeno ni da je pratio kretanje svoje porodice, jer je tog dana znao da su djeca bila sama kod kuće, što je i bio njegov cilj.

– M. F. je zakucao na vrata stana bivše žene. U njemu su bila samo njihova deca, koja su kroz zatvorena vrata pitala ko je. Njihov otac tada je tražio da ga puste unutra, što su djeca, verovatno neupoznata sa problemom između svojih roditelja, uradila – kaže izvor Blica upućen u slučaj.

Policajac se na ovaj očajnički potez odlučio jer nije mogao da se pomiri sa činjenicom da djeca nisu pripala njemu i da ne živi sa njima.

– Kada je ušao u stan, pozvao je ženu na telefon i rekao joj da sjedi sa njima. Pred djecom je počeo da joj prijeti da će njih oduzeti, a nju zadaviti i ubiti – dodaje naš sagovornik.

Zabrinuta A. F. pozvala je policiju i prijavila ovaj potez svog bivšeg supruga. M. F. očigledno nije unapred razmišljao o posljedicama, jer mu je policija izrekla hitnu mjeru zabrane prilaska porodici.

Policajac iz Požarevca doveo je i svoj službeni položaj u pitanje, s obzirom na to da mu je oduzet službeni pištolj.

(Blic)

Previous Hrvatska ne želi 6.000 evra od Brisela po prihvaćenom migrantu
Next Linta: Kitarovićeva izrekla uvredljive i sramotne neistine u Jasenovcu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *