Srbija u finalu EP, nakon SJAJNE IGRE savladana Hrvatska sa 9:7


Vaterpolo reprezentacija Srbije izborila je plasman u finale Evropskog prvenstva u Barseloni. Savladali su velikog rivala Hrvatsku 9:7  i tako prekinuli seriju uspjeha hrvatskih vaterpolista, te će se boriti za novu zlatnu medalju.

Ekipa Dejana Savića je odlično počela meč, povela je sa 4:2 i bila puno bolja od protivnika. Srbija je diktirala ritam i imala prednost, iako su sudije Sergej Naumov i Radosav Korzina svojim odlukama unosile veliku nervozu. Posebno je to bilo izraženo na početku druge četvrtine kada nisu vidjeli sramotan potez Lorena Fatovića koji je pesnicom udario Filipa Filipovića! Kasnije su vaterpolistu Hrvatske isključili nakon naguravanja sa Milošem Ćukom, a ista sudbina je zadesila i srpskog vaterpolistu.

Nakon izuzetno efikasne prve četvrtine (5:3) u nastavku su do izražaja došle agresivnije odbrane, pa su naredne dvije završene neriješeno 1:1. Pri tome su u napadu vaterpolisti promašili nekoliko izglednih šansi i vidio se umor u igri. Ekipa Dejana Savića je uspješno čuvala svoju prednost pa su na kraju opet došli u borbu za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

U ekipi Srbije Miloš Ćuk i Dušan Mandić su imali po tri gola, dok je identičan učinak u timu Hrvatske imao Ante Vukičević.

U drugom polufinalu sastaju se Španija i Italija.

(Blic)

Previous Tramp prijeti Turskoj sankcijama
Next Izborna KAMPANJA u BiH uveliko počela: Sve što nije PLAĆENO praktično je DOZVOLJENO

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *