Dačić: SAD spremne da čuju kreativna rješenja za Kosovo


VAŠINGTON – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je savjetnik za nacionalnu bezbjednost u Bijeloj kući Džon Bolton rekao da su SAD spremne da saslušaju kreativna rješenja za Kosovo.

Dačić je za Glas Amerike rekao da je najveća promjena koja je došla sa novom administracijom SAD ta što su “voljni da saslušaju i argumente Srbije”, navodeći da “do prije dvije godine, kad s nekim razgovarate, rekli bi vam ”to je rješeno pitanje””.

Sada kažu ”treba da se nađe kompromis”, rekao je Dačić i istakao da je to velika razlika.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima koje je imao u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom i Boltonom.

Dačić je rekao da je za Beograd posebno značajna činjenica da je na mjestu pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel, jer je “imao sluha i pokazao razumijevanje za interese Srbije”.

Ističe i da je savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton spreman da sasluša i drugačija rješenja za Kosovo.

Kako je rekao Bolton, američka spoljna politika u prethodnom periodu, dakle prije Trampa, bila je vođena nekim autopilotom, naglasio je Dačić i dodao da to znači da je vođena u jednom smeru “koji je utvrđen tada i tada”.

“Po prvi put, evo citiram riječi, oni su spremni da saslušaju kreativna rješenja mogućih problema, uključujući i Kosovo”, istakao je šef srpske diplomatije.

To je za nas veoma važna stvar i jako je važno da oko toga postoji saglasnost ovdje u Vašingtonu, zaključio je Dačić.

(Nezavisne Novine)

Previous Nestali podaci o platnom prometu do 2001. godine
Next Hostesa sa Zrća: Pobjegla sam glavom bez obzira, nikad više, ni za kakav novac

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *