Jako nevrijeme pogodilo Bosansku Krupu, voda odnijela potporni zid dug 10 metara


BOSANSKA KRUPA – Proteklu noć je Bosansku Krupu pogodilo nevrijeme praćeno jakom i obilnom kišom, vjetrom i ledom. Najveće štete pretrpilo je područje Bosanske Otoke, naselja poput Ljusine, Baštre, Kajteza, Crkvine, Ćevanuša.

Bujice koje je stvorila kiša prodrle su u stambene objekte, uništile usjeve, doslovno cijele plantaže krastavaca, malina i kukuruza, pokrenule klizišta, odnijele nasip na putevima pa čak i potporne betonske zidove.

Prema prvim procjenama na terenu štete su ogromne, najveće na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim usjevima. Sve raspoložive ekipe su na terenu, utvrđuje se činjenično stanje i vrše preventivne mjere kako bi se normalizirala situacija.

„Obišli smo lokacije koje su pretrpile ozbiljne štete. Lično sam se uvjerio da je voda doslovno poharala pojedine usjeve, uništila lokalne puteve, a najviše me je iznenadila činjenica da je zajedno s vjetrom desetine metara nosila mješalice za beton i srušila potporni zid dug deset metara“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i naglašava da je sada prioritet puteve učiniti prohodnim i sanirati štete koje su pričinjene na stambenim objektima.

Povrijeđenih osoba, prema dosadašnjim izvještajima, nije bilo.

(opcinabosanskakrupa.ba)

Previous VELIKI HENDIKEP ZA HRVATE Tucak će sa tribina gledati kako se njegova selekcija bori za bronzu
Next Na autoputu Zenica – Kakanj kolona duga 10 km, potpuno obustavljen saobraćaj

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *