Lukač: Mektić po nalogu Bošnjaka pravi štetu Srbima u Federaciji BiH


Imamo informacije da bošnjačka vlast namjerava da ovdje zadrži veći broj migranata, i to na teritoriji Federacije, odnosno u srpskim povratničkim selima, kako bi u potpunosti izmjenili demografsku strukturu ne samo Federacije, nego i čitave BiH.

Na ovo u intervjuu za Srpskainfo, portal “EuroBlica”, upozorava ministar unutrašnjih poslova Republike Srspke Dragan Lukač, komentarišući eskalaciju migrantske krize u BiH.

Govoreći o ulozi bezbjednosnih agencija, Lukač je ocijenio da očigledno nije postojalo dovoljno koordinacije i da se sve moralo iskoordinisati sa nivoa Savjeta ministara, “koji ima najveću odgovornost po tom pitanju”.

– Međutim, Ministarstvo bezbjednosti je na sebe preuzelo određene ingerencije koje nisu u njihovoj nadležnosti, ali očito ministar Dragan Mektić voli da se u sve miješa. I u ovu situaciju se upetljao i on je glavni krivac za sve ovo što se dešava u vezi migrantske krize. Imali smo i posljednju situaciju na Savjetu ministara da su njegovi prijedlozi odbijeni, gdje je čak i ministar iz SDS Mirko Šarović glasao protiv njega. Sada možemo da se pitamo da li je to politika SDS-a ili politika samo ministra Mektića, koji očito po naređenju sarajevskih vlasti, provodeći bošnjačke interese, pokušava da migrante locira u srpska sela na području Petrovca, što će dovesti do iseljavanja tih ljudi. Mektić je svjestan toga i svjesno pravi štetu Srbima u Federaciji – izjavio je Lukač.

(SrpskaInfo)

Previous Ferguson: Dodik i ja smo riješili sve nesporazume
Next Pronađena beživotna tijela bliznakinja za kojima je tragala cijela Grčka

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *