Pozivaju Ambasadu SAD da postavi srpsku zastavu na zgradi


Crnogorska opoziciona Nova srpska demokratija /NSD/ pozvala je danas američku Ambasadu u Podgorici da u znak obilježavanja 100 godina američko-srpskog savezništva u Prvom svjetskom ratu istakne na zgradi srpsku zastavu.
Portparol NSD-a Marko Kovačević rekao je da bi se na taj način poslala poruka srpskom narodu u Crnoj Gori da američka Ambasada “nije antisrpska adresa kakvom je prepoznaje veliki broj građana”.

“Ovaj gest bio bi izuzetno značajan i prenio bi snažnu poruku svima onima koji misle da mogu u Crnoj Gori graditi svoju nacionalnu i ličnu sreću na nesreći srpskog naroda”, rekao je Kovačević.

On kaže da mnogi ljudi vjeruju da je antisrpska politika vlasti u Crnoj Gori, kao i diskriminacija i nasilna asimilacija Srba ohrabrivana i direktno podržana od američkih činovnika.

Kovačević je podsjetio da se ovih dana obilježava 100 godina američko-srpskog savezništva u Prvom svjetskom ratu i događaj iz 1918. godine kada se u čast slobodarskog srpskog naroda na Bijeloj kući vijorila uz američku i srpska zastava.

“Američki predsjednik Donald Tramp se, iskazujući poštovanje prema tim događajima i srpskom narodu, uključio u obilježavanje ovog jubileja, zajedno sa Ambasadom Srbije u Vašingtonu, Srpskom pravoslavnom crkvom u SAD, predstavnicima srpskih organizacija i srpske zajednice u SAD i dijelom svoje administracije”, rekao je Kovačević.

(Srna)

Previous Da li je Italija za izlazak iz Evrozone?
Next Protivgradna zaštita dejstvovala na području Prnjavora i Stanara

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *