Ženi iz usta ukrali zubnu protezu


BOSANSKA KRUPA – Brat i sestra T.M. (74) i D.M. (68), koji žive u naselju Baštra, nadomak Bosanske Krupe, našli su se na meti razbojnika, koji su bili toliko bezdušni da su čak iz usta šezdesetosmogodišnjakinje izvadili zubnu protezu sa dva zlatna zuba!

Pripadnici MUP-a USK tragaju za dva nepoznata muškarca koji su provalili i opljačkali kuću u kojoj žive T.M. i D.M., a koji su tokom te pljačke povrijeđeni.

Razbojnici, koji su bili maskirani fantomkama, provalili su u noći između četvrtka i petka ulazna vrata i potom napali brata i sestru, koji su bili u kući.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su potom fizički maltretirali brata i sestru, te ih tjerali da im odaju mjesta na kojima su skriveni novac i druge dragocjenosti, što su oni i učinili.

Prema informacijama koje su “Nezavisnim” potvrđene iz policije, ukradeno je 3.500 maraka, 800 evra, zlatni lančić i dvoje zlatnih minđuša, a pljačkaši su sa ruke D.M. skinuli dvije zlatne burme, te joj iz usta izvadili zubnu protezu sa dva zlatna zuba.

Brat i sestra su policiji otkrili kako su im tokom pljačke ukradena i dva nova, još neraspakovana mobilna telefona, jedan fotoaparat i šest ručnih satova nepoznate marke.

Policiju je o ovoj bezočnoj pljački obavijestio komšija brata i sestre, a zbog povreda i pretrpljenog straha na lice mjesta je upućena ekipa Hitne pomoći koja je konstatovala da su bratu nanesene teške, a sestri lakše povrede.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, o ovom slučaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je ovo djelo okvalifikovao kao teško razbojništvo, te je naložio da se provedu radnje kako bi se identifikovali i priveli lopovi.

Ovaj primjer iz Bosanske Krupe još jednom je pokazao da lopovi ne biraju plijen, a sličnih slučajeva bilo je i u proteklim godinama.

Osim novca i vrijednih stvari, lopovi u BiH nerijetko su krali i neobične predmete, tako da su se u njihovim rukama našle nadzorne kamere, paketići žvaka, pa čak i korištene WC šolje.

Odnosili su čak i stare, dotrajale gume za automobile, mada ima i onih nešto probirljivijih koji su krali krmenadle i šiš ćevape, ili pak 20 cjepanica drva.

(Nezavisne Novine)

Previous Opljačkan restoran Srđana Đokovića
Next Oživjeli crvi koji su bili zamrznuti više od 42.000 godina

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *