Apple pravi seriju po ideji montipajtonovca Terija Gilijama


Već smo navikli na pominjanje IT giganta Apple i filmske produkcije u istoj rečenici, pa je sada vrijeme i za bombastične vijesti.

Poput najave da se radi rimejk ostvarenja iza kojeg stoji jedan Teri Gilijam (Terry Gilliam)?!

Nakon što je riješio višedecenijskog tereta zvanog – produkcija filma “The Man Who Killed Don Quixote”, nekadašnji član Monty Python ganga može da se posveti novim projektima. Jedan od njih biće pretvaranje njegovog filma “Time Bandits” u seriju.

“Time Bandits” je ostvarenje iz 1981. sa Šonom Konerijem (Sean Connery) i Džonom Klizom (John Cleese) koje je, kao i dobar dio projekata na kojima su radili montipajtonovci, s vremenom steklo neku vrstu kultnog statusa. Ukoliko ga niste pogledali, toplo preporučujemo, a za sada je dovoljno da znate da je u pitanju prilično mračna avantura jednog dječaka i šestoro patuljaka, koja se proteže kroz nekoliko vremenskih epoha, u kojima upoznaju mnoge slavne istorijske ličnosti.

Film je režirao Gilijam, a scenario napisao zajedno sa kolegom pajtonovcem Majklom Pejlinom (Michael Palin), i u njemu definitivno ima materijala za serijski format.

Na Apple projektu će Gilijam preuzeti samo producentske obaveze, a svi ostali detalji će tek biti objavljivani.

(bosonoga)

Previous Iz zatvora puštena tinejdžerka Aheda Tamimi - ikona palestinskog protesta
Next Banjalučanka sarađuje sa čuvenim stručnjacima na Sorboni

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *