Cvijanovićeva nastavlja posjetu Vašingtonu


Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović nastavlja danas višednevnu posjetu Vašingtonu. Tokom posjete, Cvijanovićeva je prisustvovala svečanosti u Kongresu SAD povodom obilježavanja jubileja stotinu godina podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, te Simpozijumu o Srbiji i Americi u Prvom svjetskom ratu.

Na Simpozijumu, koji je održan prije dva dana, Cvijanovićeva je naglasila da je Vlada Srpske opredijeljena za saradnju i spremna za novu fazu u američko-srpskim odnosima, te izrazila zadovoljstvo što i u Vašingtonu postoji mnogo ljudi koji na isti način razmišljaju.

Povodom stogodišnjice dobrih odnosa Amerike i srpskog naroda, Predstavništvo Srpske u Americi priredilo je prijem u čast predsjednika Vlade Republike Srpske.

Cvijanovićeva je službenu posjetu Vašingtonu počela susretom sa najbližim saradnicima predsjednika SAD Donalda Trampa – savjetnikom Kelien Konvej, pres-sekretarom Bijele kuće Sarom Hakabi Senders, te Korijem Levandovskim, bivšim šefom pobjedničke Trampove kampanje iz 2016. godine i savjetnikom za Trampovu kampanju za reizbor 2020. godine.

Ona je razgovarala i sa republikanskim kongresmenom Dejnom Rorbaherom i senatorom Rodžerom Vikerom.

Sto godina od podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće obilježeno je nizom manifestacija.

Danas, posljednjeg dana proslave, biće služena sveta arhijerejska liturgija u srpskoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Luke u Vašingtonu.

(Srna)

Previous Poginuo motociklista
Next U snažnom potresu poginulo deset osoba

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *