Cijelom komšiluku platio komunalije


Jedan Trsteničanin, za kojeg se pretpostavlja da živi i radi u inostranstvu, platio je unaprijed sve julske račune za cijeli komšiluk.

Ovaj dobronamjerni čovjek došao je pred šalter ovog preduzeća, gdje je bila velika gužva, s namjerom da se raspita da li je moguće da za cijelu zgradu gdje ima stan uplati avans za komunalne usluge.

“Kada smo mu odgovorili da je avansna uplata moguća, uplatio je po 1.000 dinara (oko 16 KM) za svaki stan u zgradi, što otprilike odgovara mjesečnom iznosu potrošnje u toj manjoj višespratnici u Trsteniku”, rekla je za “Večernje novosti” službenica Biljana Andrejić.

Kakav divan gest

“Bila sam zatečena, jer za osam godina, koliko radim, ništa slično nisam videla. Rekla sam mu: “Svaka vam čast”, a on se nasmijao i rekao: “Samo sam htio da obradujem komšije, ne viđamo se baš često”.

Kako su stanari ove zgrade uredne platiše, sada će biti mirni sve do septembra, budući da su im plaćeni i julski računi, koji na naplatu stižu u avgustu.

Komunalije u ovoj opštini, gdje živi gotovo 43.000 ljudi, podrazumijevaju naknadu za korišćenje vode, kanalizaciju, iznošeće smeća… JKP “Komstan” brine i o pijacama, uređenju grada i zelenih površina.

(Mondo)

Previous Mijić podnio ostavku zbog ratne prošlosti
Next Han o proširenju EU: 2025. godina nije predaleko

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *