Mijić podnio ostavku zbog ratne prošlosti


Predsjednik Skupštine opštine Brod Ivo Mijić podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju zbog ratne prošlosti, rekao je danas predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila opštine Brod Marko Grabovac.

Grabovac je podsjetio da su Udruženje za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila i Boračka organizacija opštine Brod ranije postigli saglasnost o pokretanju inicijative za smjenu Mijića, koji je u proteklom ratu bio načelnik štaba 101. Bosansko-brodske brigade Hrvatskog vijeća odbrane /HVO/.

“Mijić ne može više da obavlja tu funkciju jer imamo određene dokaze da je bio u komandnom kadru brigade HVO-a čije su jedinice počinile ratne zločine nad srpskim stanovništvom u Posavini”, rekao je Grabovac.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da je Mijić na sjednici Skupštine opštine Brod 27. jula rekao da mu je to poslednja sjednica i da podnosi ostavku i da više neće obavljati tu funkciju.

Jovičić je podsjetio da je prošle godine Boračka organizacija opštine Brod dala prijedlog da se Mijić smijeni zbog njegove ratne prošlosti.

“Jednom prilikom sam o toj temi razgovarao sa Mijićem i upoznao ga da postoji prijedlog da se ide sa inicijativom za njegovu smjenu. On mi je rekao da nema nikakvih problema da je legalista i ako Skupština izglasa njegovu smjenu da on neće biti, a u suprotnom da će biti na toj funkciji”, rekao je Jovičić.

Jovičić je rekao da ovaj prijedog nije došao do odbornika, ali da će poštovati svačiju odluku jer je Brod demokratska opština.

Predsjednik Boračke organizacije Brod Zoran Vidić rekao je da je zadovoljan činjenicom da je Mijić podnio neopozivu ostavku zbog pritiska Udruženja poginulih i nestalih i Boračke organizacije opštine Brod.

Vidić je ponovio da 244 žrtve, koje su dale život za oslobađanje Broda i stvaranje Republike Srpske, ne zaslužuju da njihove sestre i braću predvodi komandant 101. Bosansko-brodske brigade HVO-a.

(Srna)

Previous Crnadak: Dodijeljeno 9,5 miliona KM za most na Savi
Next Cijelom komšiluku platio komunalije

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *