Šipkama brutalno pretukli bivšeg borca Vojske RS u porodičnoj kući


Maskirani napadači koji su krvnički pretukli borca Vojske Republike Srpske Ibrahima Vrevića (60) boravili su u dvorištu porodične kuće određeno vrijeme, čekajući da ukućani zaspu, ali ih je žrtva poremetila u planovima, jer je izašao na terasu da popije kafu.

Pretučeni Ibrahim Vrević i dalje je u teškom zdravstvenom stanju, a napadači koji su ga krvnički isprebijali u porodičnoj kući još uvijek se uspješno skrivaju od policije.

Ni motiv napada na Banjalučanina koji je živio miran porodičan život nije jasno utvrđen, jer iz kuće nije ništa ukradeno, a tragedija je izbjegnuta, jer je napadače otjerala supruga žrtve koja je takođe bila u kući.

Eniz Đonlić zet pretučenog Vrevića, ispričao je da iz kuće nije ništa ukradeno, te da je policija kao motiv isključila nacionalnu mržnju.

-Policija se maksimalno angažovala oko slučaja i navodno ima pomaka u istrazi, ali ne znamo detalje- izjavio je Đonlić.

Ibrahim Vrević je za dlaku izbjegao smrt kada su ga u petak oko 22.15 časova u porodičnoj kući dvije maskirane osobe pretukle metalnim šipkama po glavi i tijelu.

Žrtva je zadobila prelome lobanje, obje noge, te podlive po cijelom tijelu.

-Ibrahim je namjeravao popiti kafu kada su ga napadači dočekali i prvo udarili metalnom šipkom u glavu. Od siline udarca, Ibrahim je gotovo izgubio svijest, a zatim su ga izudarali po cijelom tijelu. Pitanje je šta bi se dogodilo da se nije umješala Ibrahimova supruga, nakon čega su napadači pobijegli- ispričao je Đonlić.

Vrević je zbog zadobijenih povreda hospitalizovan u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske.

-Pacijent je sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezen u 23.10 časova i hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju- saopšteno je juče iz UKC RS.

Prema riječima dežurnog ljekara Vrević je zadobio teške tjelesne povrede, te je odmah po prijemu zbrinut.

– Njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno, a sve dalje prognoze u su preuranjene- naveli su iz UKC.

Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da intenzivno tragaju za napadačima.

– Policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela “teška tjelesna povreda” koje se dogodilo u ulici Konstantina Velikog,  gdje je ispred porodične kuće 60 – godišnjak zadobio tjelesne povrede od strane dva nepoznata maskirana lica – navela je ranije Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su dvojica napadača bila maskirana kapuljačama preko glave.

– Napadači su bili napolju, a Vrević ih je najvjerovatnije iznenadio kada je izašao da popije kafu. Odmah su ga napali i izudarali metalnim šipkama. Pitanje je šta bi se dogodilo, da buku nije primjetila supruga koja je bila u kući. Kada se ona pojavila napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu- naveo je izvor blizak policiji.

Poznanici Vrevića šokirani su načinom na koji je pretučen njihov komšija kojeg su opisali da vodi miran porodični život.

-Nikome nije jasno zašto se ovo dogodilo. Da li su napadači htjeli opljačkati kuću kada zaspu ili nešto drugo, ali način na koji su pretukli Ibrahima je divljački i zaslužuje najstrožu osudu- izjavio je poznanik koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Uznemireni građani od policije očekuju da što pre uhvati napadače za koje traže stroge zatvorske kazne.

Policija još uvijek nije uhapsila napadače koji su pretukli Miloša Tatića (74) i njegovu sestru Miru Dabić (68) u kući u mjestu Baštra kod Bosanske Krupe. Napadači su krvnički izudarali dvoje staraca, a zatim ukrali veći iznos novca i nakit. Do koje mjere su napadači bili uporni u pljački otkrio je i podatak da su iz usta starice uzeli protezu sa dva zlatna zuba.

(Srpska info)

Previous Vlasnici bespravno izgrađenih objekata dobili novu šansu za legalizaciju
Next Sahrana Olivera Dragojevića u srijedu na Korčuli

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *