Radovi na magistralnom putu između Banjaluke i Čelinca


Na dionicama magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš saobraćaj se, zbog radova, odvija prema izmijenjenom režimu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Uslovi za vožnju na putevima u Republici Srpskoj ovog jutra su povoljni, a izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Počeli su i radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Iz AMS vozače mole da opreznije voze i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Obustavljen je saobraćaj na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan, na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, zbog izgradnje kružne raskrsnice “Ilićka”.

Alternativni putni pravac za putnički saobraćaj je ulica u naselja Ilićka, a za teretni saobraćaj mini-obilaznica “Laser”, regionalni put Brčko-Čelić, dionica kroz stambeno naselje Grčica i obratno.

Učesnicima u saobraćaju upućena je molba da se pridržavaju uputstava vertikalne signalizacije i radnika na terenu, te da svoje aktivnosti prilagode novonastalom režimu saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i vojvode Radomira Putnika.

Zbog radova na deminiranju obale rijeke Save u mjestu Prud u FBiH povremeno će od 8.00 do 16.00 časova biti obustavljan saobraćaj na regionalnom putu Šamac-Prud, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. Predviđeno je da obustave saobraćaja traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

I na magistralnom putu Brod-Odžak, na deminerskim radilištima Klakari Donji devet i 13 od 8.00 do 18.00 časova te u mjestu Liješće od 7.00 do 14.30 časova, zbog deminiranja terena saobraćaj će biti obustavljan na 30 minuta, dok će propuštanje saobraćaja trajati 15 minuta.

Zbog deminiranja povremene su tridesetominutne obustave i na lokalnom putu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, na području Doboja od 8.00 do 16.00 časova.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac saobraćaj je zbog aktiviranog klizišta potpuno obustavljen.

Zbog klizišta jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizinim.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/FBiH Podjezera u mjestu Žeželja zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove na području Federacije BiH mjestimično ima jutarnje magle.

Zbog radova na vijaduktu Bojnik, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica na području Federacije BiH, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova /Ban Brdo/ preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno odvijanje saobraćaja.

Na dionici Lepenica-Tarčin zbog radova na potpornom zidu saobraćaj se odvija preticajnom trakom, uz ograničenje brzine do 60 kilometara na čas.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici Olovo-Kladanj /Karaula/, zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima Izačić i Doljani pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, ali se na prelazak granice ne čeka duže od 15-20 minuta.

Ni na ostalim graničnim prelazima jutros nema evidentiranih dužih zadržavanja.

(Srna)

Previous Uhapšen muškarac koji je navodno izazvao požar u Atici
Next Nove linije sa banjalučkog aerodroma od kraja oktobra

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *