Magarcima na Santoriniju zabranjen prekovremeni rad


Vlasti idiličnoga grčkog otoka Santorinija odlučile su zaštititi mazge i “tovare” koji po paklenoj vrućini nose turiste oštrom otočkom uzbrdicom.

Odluci je prethodio sukob aktivista za zaštitu životinja i njihovih vlasnika. Gradske vlasti u subotu su objavile rezultate uspješna sastanka aktivista i vlasnika magaraca u “cilju poštivanja prava i dobrobiti” simpatičnih, tvrdoglavih životinja.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka gazde koji mlati svoga magarca, u petak je organizovan prosvjedni skup koji je završio metežom. Kad su se strasti primirile, vlasti su objavile niz mjera za zaštitu magaraca. Životinjama će se ubuduće morati osigurati dovoljno hrane i vode, te odmor u hladu. Magareći radni sati i nosivi teret bit će ograničeni. Vlasnici koji to neće poštivati bit će kažnjeni, prenosi Hina.

Santorini, koji se uzdiže u vulkanskom krateru stotinu metara iznad mora i poznat je po svojim bijelim kućama, posljednjih se godina teško nosi sa sve većom navalom turista. Vlasti su stoga uvele ograničenje u broju kruzera koji ondje mogu pristati i u broju dolazaka na otok.

(Nezavisne Novine)

Previous Krunićeva poražena u prvom kolu Vašingtona
Next Ukrajine izgubila spor sa Rusijom pred STO

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *