Aktiviran račun za pomoć stanovnicima Grčke


Crveni krst RS pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za ugroženo stanovništvo Grčke koje se nedavno suočilo sa katastrofalnim požarom u kojem je život izgubilo oko 90 ljudi, a više desetina se i dalje vode kao nestale.

Gubici su veliki, kako ljudski, tako i materijalni, jer su uništeni domovi velikog broja stanovnika u dijelu Grčke nedaleko od glavnog grada Atine.

Iz Crvenog krsta podsjećaju na pomoć koju je grčki narod uputio poplavljenom stanovništvu Republike Srpske, u poplavama koje su ih zahvatile 2014. godine.

Imajući u vidu prijateljske odnose dva naroda, Crveni krst Republike Srpske prikupljanjem novčane pomoći želi dati doprinos u saniranju posljedica katastrofe koja je zadesila stanovništvo Grčke, istaknuto je u saopštenju.

Pokrenuta je i procedura kod “M:tel” operatera za dobijanje humanitarnog broja, da bi se i na taj način prikupila određena sredstva za pomoć grčkom narodu u saniranju posljedica katastrofalnog požara.

Uplate se mogu izvršiti na broj žiro računa Crvenog krsta Republike Srpske 555 009 1493344110 kod Adiko banke Banjaluka sa naznakom “Pomoć ugroženom stanovnštvu Grčke”.

(mondo.ba)

Previous Britanija krči put Kosovu do stolice u UN
Next Migranti „zauzeli“ Karadžićev stan u Sarajevu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *