Dodik: Crkva najznačajniji dio srpskog identiteta


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska i Srpska pravoslavna crkva imaju odličan odnos, koji je baziran na poštovanju i uvažavanju.

Tokom današnjeg sastanka sa igumanom manastira Hilandar arhimandritom Metodijem u Banjaluci, Dodik je istakao da je crkva najznačajniji dio srpskog identiteta i centralno mjesto okupljanja.

Predsjednik Srpske i iguman manastira Hilandar razgovarali su i o rusko-srpskom pravoslavnom centru, naglasivši važnost izgradnje ovog duhovnog, vjerskog i kulturnog centra, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Na sastanku je razgovarano i o natalitetu u Republici Srpskoj, a Dodik je tom prilikom istakao da institucije Srpske rade na donošenju podsticajnih pronatalitetnih mjera, čime se stvaraju uslovi da se poboljša natalitet.

Dodik i iguman Metodije prisjetili su se nedavne posjete predsjednika Republike Srpske manastiru Hilandar.

Iguman Metodije istakao je značaj mnogih poduhvata i napora koje čini predsjednik Republike za dobrobit srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve.

On je nakon sastanka za Srnu rekao da je predsjednik Srpske u manastiru Hilandar bio prije mjesec dana, a da je prije toga u ovom manastiru boravio prije čak deset godina.

“Pozvali smo predsjednika da ne pravi tako duge pauze. On nas je obavijestio o poduhvatima koje zajedno sa Vladom Srpske čini za dobrobit naroda u Republici Srpskoj i naravno o pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi u svim njenim poduhvatima”, istakao je iguman Metodije.

(Srna)

Previous Špirić: Migranti u Karadžićevom stanu lekcija Savjetu ministara
Next Uklonjena dva bespravna poslovna objekta u Banjaluci

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *