Migranti „zauzeli“ Karadžićev stan u Sarajevu


Migranti koji sve više nadiru u BiH došli su i do stana Radovana Karadžića, u kojem je nekad živio bivši predsjednik RS, koji je u Hagu osuđen na 40 godina zatvora, piše „Dnevni Avaz“. List navodi da se najmanje pet migranata uselilo i pronašlo smještaj u tom stanu.

„Cijelu noć su ulazili i izlazili iz zgrade. Na prizemlju je stan Ljiljane Karadžić-Zelen, a koji sprat više i stan u kojem su Karadžići živjeli do proljeća 1992. godine. Kako smo vidjeli, provalili su u jedan od stanova. Tu su se smjestili“, kazale za „Avaz“ komšije, koje ističu da su noć prije čule razgovore između onih koji su migrantima „iznajmljivali stan“ i migranata.

Radovan Karadžić se u stan u sarajevskoj ulici Sutjeska uselio sredinom šezdesetih godina, a u toj zgradi je odrasla njegova supruga Ljiljana, u velikom stanu na prizemlju. Kada je Ljiljana ostala trudna Karadžić se najprije uselio kod porodice Zelen, ali mu je nedugo zatim Univerzitet u Sarajevu dodijelio dvoetažni luksuzni stan u istoj zgradi.

List navodi i da je Sutjeska, inače, jedna od najinteresantnijih ulica u Sarajevu, jer su u njoj osim Karadžića, živjeli i Biljana Plavšić, general HVO-a Ante Zelić, zatim Jusuf Juka Prazina.

(mondo.ba)

Previous Aktiviran račun za pomoć stanovnicima Grčke
Next Vučić: Sotona sam jer pokušavam da izvučem nešto za srpski narod

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *