Radmanović: Tenzije u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta dižu se bez razloga


Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Nebojša Radmanović /SNSD/ rekao je da se tenzije u vezi sa početkom gradnje Pelješkog mosta dižu bez razloga, te da lično ne podržava tužbe protiv susjednih zemalja.

Navodeći da je Sarajevo uvijek imalo primjedbe na izgradnju mosta, Radmanović je rekao da ne vidi problem da Hrvatska mostom spoji dva dijela svoje teritorije, te da BiH, a pogotovo pojedinci iz BiH, nemaju pravo da spriječe Hrvatsku u tome.

– Hrvatska ima pravo na to. Mislim da ni sada ne krše propise. Moje mišljenje je da će most biti završen – izjavio je Radmanović za N1.

On je napomenuo da, kada je riječ o granici sa Hrvatskom, nije riješen problem ni kopnene granice, a ne samo morske.

– Granica na moru je segment granice od 1000 i više kilometara. Treba se otvoreno razgovarati o tome, ali treba dobra volja da se na tome radi. Ona ne postoji. Postoje oni kojima to odgovara, pred izbore da aktuelizuju tu temu. Član Predsjedništva iz bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović se sad javio. Dvije godine nismo ništa ozbiljno čuli o tom pitanju, a prije dvije godine je EU rekla da će izdvojiti novac- kaže Radmanović.

On je, komentarišući uzdržanost srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića u vezi sa ovim pitanjem, rekao da Ivanić “bježi od odlučivanja o svemu što je važno”.

Radmanović smatra da će Ivanić izgubiti bitku na izborima za člana Predsjedništva BiH, jer, prema njegovom mišljenju, nema rezultata da bi dobio novi mandat.

(Srna)

Previous Njemački mediji: Gdje je Angela Merkel?
Next Zaplijenjeno dvije tone hašiša i uhapšeno 11 crnogorskih državljana FOTO

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *