Magla u kotlinama i duž riječnih tokova


Na putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, dok je zbog jutarnje magle vidljivost mjestimično smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i u višim planinskim predjelima na području Federacije BiH.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnom prelazu Brod, a na ostalim graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku radovi.

Od sutra će zbog izgradnje kanalizacione mreže u Šipovu biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionicama regionalnih puteva Jezero-Šipovo, Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ i Šipovo-Baraći.

Na dionicama magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš saobraćaj se, zbog radova, odvija prema izmijenjenom režimu.

Počeli su i radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U narednih nekoliko dana biće izvođeni radovi na redovnom održavanju na dionici magistralnog puta Krupa-Bočac, na 15. kilometru, a od 7.00 do 17.00 časova po 10 minuta trajaće obustave i propuštanje saobraćaja.

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na lokalitetu Čorle i Naseobina Lišnja saobraćaj je izmješten na novoizgrađenu dionicu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Obustavljen je saobraćaj na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan, na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, zbog izgradnje kružne raskrsnice “Ilićka”.

Alternativni pravac za putnički saobraćaj je ulica u naselju Ilićka, a za teretni saobraćaj mini-obilaznica “Laser”, regionalni put Brčko-Čelić, dionica kroz stambeno naselje Grčica i obratno.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminiranja obale rijeke Save u mjestu Prud u FBiH povremeno će od 8.00 do 16.00 časova biti obustavljan saobraćaj na regionalnom putu Šamac-Prud, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. Predviđeno je da obustave saobraćaja traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

I na magistralnom putu Brod-Odžak, na deminerskim radilištima Klakari Donji devet i 13 od 8.00 do 18.00 časova te u mjestu Liješće od 7.00 do 14.30 časova, zbog deminiranja terena saobraćaj će biti obustavljan na 30 minuta, dok će propuštanje saobraćaja trajati 15 minuta.

Zbog deminiranja povremene su tridesetominutne obustave i na lokalnom putu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, na području Doboja od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i vojvode Radomira Putnika.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-Kneževo u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, a saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac saobraćaj je zbog aktiviranog klizišta potpuno obustavljen.

Zbog klizišta jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija i na regionalnim putevima Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizinim.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/FBiH Podjezera u mjestu Žeželja zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Zbog radova na vijaduktu Bojnik, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica na području Federacije BiH, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova /Ban brdo/ preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno odvijanje saobraćaja.

U toku je redovno održavanje na dionicama magistralnih puteva Domanovići-Stolac, Olovo-Kladanj /Karaula/ i Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno jednom trakom.

Zbog radova na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor obustavljen je saobraćaj putničkih vozila.

Alternativni granični prelaz je Kostajnica-Hrvatska Kostajnica.

(Srna)

Previous Poznati glumac se nakon porodične tragedije vraća glumi
Next Na proslavi punoljetstva po 300 zvanica i vatromet

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *