PONOVO U AKCIJI Nakon trovanja starice na Ilidži, 51-godišnjakinja drogirala i opljačkala i Zeničanku


Nakon što je otrovala staricu na Ilidži 2016. godine, kradljivica Amina Omeragić (51) ponovo je uhapšena. Ovaj put u Zenici, gdje su je policajci uhvatili zbog teške krađe koju je počinila u ovom gradu.

Omeragić je, nakon što je uspavala starcu, iz njenog stana ukrala novac, nakit i kafu. Zeničkoj policiji je 23. jula oko 23 sata B. S. iz Ljubuškog prijavila slučaj. Ona je izjavila da je taj dan oko 10 sati u zeničkoj ulici Mejdandžik u besvjesnom stanju zatekla svoju majku K. N.

Oštećena je nakon dolaska Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su joj konstatovane povrede, a po povratku iz bolnice K. N. je utvrdila da joj s ruku nedostaju četiri zlatna prstena, iz ormara 300 eura i 200 KM i kafa. Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije PU I su rasvjetljavanjem krivičnog djela došli do saznanja da se u vezu sa slučajem može dovesti Omeragić, koja trenutno boravi u Zenici.

Pripadnici MUP-a ZDK 31. jula, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Zenici, pretresli su stan u kojem je boravila Omeragić, koja je tom prilikom uhapšena.

U stanu su nađeni ukradeni predmeti. Osumnjičena je nakon prepoznavanja priznala krivično djelo, a utvrđeno je da je 21. jula oko 16.30 sati došla na adresu K. N., pokucala na vrata i lažno se predstavila govoreći joj da se poznaju.

Nakon što je ušla u stan, razgovarala je s vlasnicom te iskoristila pogodan moment da u šoljicu s kafom stavi tabletu kojom je uspavala staricu kojoj je ukrala nakit, novac i kafu. Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da su za osumnjičenom raspisane dvije operativne potrage i od MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je i predata.

(Avaz)

 

Previous VRUĆINA ODNOSI ŽIVOTE Zbog rekordno visokih temperatura širom svijeta izdata upozorenja
Next OTROV SE KRIJE U MALIM BOCAMA I LIJEPOM PAKOVANJU Ovo je tajna najopasnije rijeke na svijetu, koja GUTA ljude

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *