“Dilan Dog” uskoro na malim ekranima


“Razvoj novih metoda putem kojih će gledaoci moći pristupiti svojim omiljenim i legendarnim likovima i franšizama, kao i ekskluzivne nove TV serije na kanalima koje sami gledaoci odaberu je jedan od najvećih prioriteta naše kompanije. Trenutno investiramo u stvaranje visokobudžetnog serijala, a prvi koji će se predstaviti na malim ekranima je ‘Dilan Dog'”, rekao je Davide Boneli, predsjednik grupe “Sergio Bonelli Editore”.

“Dilan Dog” će biti razvijen u TV seriju koja će brojati 10 epizoda u prvoj sezoni i biće baziran na popularnoj franšizi Ticijana Sklavija o hronikama britanskog istraživača paranormalnih pojava koji će se upustiti u avanture i borbu sa čudovištima, vukodlacima i zombijima.

Strip “Dilan Dog” je u proteklih 25 godina objavljen u više od 30 zemalja.

Prvi broj ovog stripa je izašao u Italiji 26. septembra 1986. godine. Već nakon nekoliko brojeva postigao je veliku popularnost. Početkom devedesetih strip je u cijelom svijetu izlazio u više od milion primjeraka mjesečno. Iako je taj broj s vremenom pao, “Dilan Dog” je i dalje vrlo popularan, posebno u Italiji. U bivšoj Jugoslaviji on je izlazio redovno od 1987. do 1991. godine u izdanju novosadskog “Dnevnika”.

Raniji pokušaji ekranizacije čuvenog junaka nisu urodili plodom pa je tako adaptacija iz 2011. godine proglašena neinspirativnom te razočaranjem za sve ljubitelje čuvenog junaka.

Drugi junak kompanije “Bonelli”, Mister No, takođe bi trebalo da dobije svoj dio u novom serijalu “Dilan Dog”.

Jedan od urednika u “Bonelliju” Majki Maseiro je rekao da pojavljivanje drugih junaka u “Dilanu Dogu” ostavlja prostora za njihove samostalne priče, te da će na izradi scenarija raditi umjetnici koji se podjednako dobro snalaze u štampi, ali i na ekranu.

(Nezavisne novine)

Previous Top-savjeti za punije žene: Kako do savršenog kupaćeg
Next Dodik: Ako Kosovo uđe u UN, i RS traži stolicu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *