Formirano tijelo za praćenje migranata u RS


Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o potrebi formiranja Koordinacionog tijela Vlade RS za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske i donijela rješenje o imenovanju članova ovog tijela.

Zadatak Koordinacionog tijela je da operativno sprovodi aktivnosti sa ciljem praćenja ulazaka, zadržavanja, kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz Republiku Srpsku.

Koordinaciono tijelo čine predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, i to direktor policije kao predsjedavajući, zatim predstavnici Uprave policije, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, te policijskih uprava.

“Članovi koordinacionog tijela su i predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija, Republičke uprave Civilne zaštite, Crvenog krsta, Saveza opština i gradova i lokalnih zajednica”, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Prilikom održavanja sjednica Koordinacionog tijela, predsjedavajući može, prema potrebi, pozvati i uključiti u rad tijela i druge predstavnike institucija i lokalne zajednice, u zavisnosti od trenutnog stanja i problematike na terenu, navedeno je u saopštenju nakon današnje sjednice.

(Srna)

Previous Poginula dva radnika na gradilištu u Banjaluci
Next Ivanić: Kontrola granice najbitnija, sve ostalo je "presipanje iz šupljeg u prazno"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *