Još jedan primjer mučenja i zlostavljanja životinja u BiH


Koliko je daleko otišlo mučenje i iživljavanje nad životinjama pokazuje i sljedeći primjer koji dolazi iz Drvara. Djevojka je na svom facebook profilu objavila pismo i fotografije svog porodičnog psa nad kojim je izvršen monstruozni čin mučenja. Pismo vlasnice prenosimo u cijelosti:

“Beta je naš porodični pas kog su u stanju prikazanom na slikama, moji roditelji prije tri dana pronašli nedaleko od naše porodične kuće u selu Bosanski Osredci, 30 km od Drvara, BiH, koje je poprilično zabačeno i gdje uglavnom dolaze samo lovci. Betu je, još uvijek nepoznati počinitelj, vezao za drvo vojničkim kaišem i sjekao nožem po leđima i vratu,zvijerski i mučno maltretirao i iživljavao se nad njom. Ovakav čin je mogao napraviti samo bolesnik i psihopata.

O ovom nemilom događaju je obavještena policija i iskreno se nadamo da će biti ažurni u pronalaženju počinitelja.

Takođe sam obavijestila i lokalne kao i međunarodne organizacije za zaštitu životinja, koji su mi obećali da će učiniti sve da počinitelj bude pronadjen i kažnjen.

Nadamo se da više ni jedna životinja neće doživjeti ovo što je naša Beta.

Jer, nasilje nad životinjama vrlo lako preraste u nasilje nad ljudima! Stop nasilju!”, navodi se u pismu.

Fotografije psa su toliko uznemirujućeg sadržaja da ih ne možemo prikazati u javnost, ali smo se i sami uvjerili u monstruoznost ovog čina.

(Nezavisne Novine)

Previous Krov pumpe pao na parkirane automobile, povrijeđen muškarac
Next Dan pristupanja Krima - novi državni praznik

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *