Trampa tuži 19 država SAD


Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa predložila je danas ublažavanje federalnih standarda o efikasnosti potrošnje goriva iz ere predsjednika Baraka Obama, koji treba da stupe na snagu 2020. godine.

Prijedlogom bi se obustavili napori za unapređenje energetske efikasnosti automobila i smanjenje izduvnih gasova koji utiču na klimatske promjene, prenosi agencija AP.

Trampova administracija takođe želi da ukine ovlašćenja Kalifornije i drugih saveznih država da donose sopstvene, strože standarde vezane za efikasnost potrošnje goriva, nezavisno od federalnih vlasti.

Međutim, državni tužioci iz 19 američkih saveznih država i federalnog okruga Vašington najavili su podnošenje tužbe protiv Trampove administracije zbog planiranog labavljenja federalnih ograničenja o ispuštanju štetnih izduvnih gasova iz automobila i kamiona.

“Spremni smo da idemo pred sud kako bismo zaustavili ovaj bezobzirni i nezakoniti plan”, navodi se u saopštenju koalicije državnih tužilaca koju predvodi državni tužilac Masačusetsa, Maura Hili.

(Tanjug)

Previous U Šangaju evakuisano više od 130.000 ljudi usljed tropske oluje
Next Naomi uživa na Svetom Stefanu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *