Ćulum najavio prvu sjednicu Koordinacionog tijela za migrante


Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum najavio je da će sljedeće sedmice biti održana prva sjednica Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Srpske.

Ćulum, koji je predsjedavajući Koordinacionog tijela, istakao je da će ono biti zaduženo da koordiniše sve policijske i aktivnosti svih drugih organa u vezi sa ilegalnim migracijama na području Srpske.

“Koordinaciono tijelo će praktično nastaviti da radi ono što je do sada svakako rađeno, samo što ćemo nešto drugačije organizovano pristupiti pitanju ilegalnih migracija, odnosno kretanju, prihvatu i prosljeđivanju migranata preko teritorije Republike Srpske”, rekao je Ćulum za “Glas Srpske”.

On je dodao da je policija i do sada ilegalne migrante držala pod budnim okom i privodila, evidentirala i predavala Službi za poslove sa strancima ili Graničnoj policiji BiH.

Ćulum je naveo da Srpska nema ni uslova, ni kapaciteta da ilegalne migrante zadrži na svojoj teritoriji, te podsjetio na zaključak Vlade da migranti ne mogu biti u Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je na jučerašnjoj sjednici informaciju o potrebi formiranja Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske i donijela rješenje o imenovanju članova ovog tijela.

(Srna)

Previous DW: Debakl za njemačku koaliciju
Next Automobil se prevrnuo na krov, vozač povrijeđen

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *