ENGLEZI TROŠE KAO LUDI Na pojačanja dali preko milijardu evra


Engleski fudbalski klubovi članovi Premijeršipa već nekoliko prelaznih rokova ruše sve rekorde po potrošnji.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da u najbogatijoj ligi na svijetu su najviše trošili timovi iz donjeg dijela. Oni su dosad već potrošili preko 650 miliona evra.

Trenutno od vodećih timova najviše je trošio Liverpul. Oni su prema engleskim medijima potrošili 182 miliona evra, a za razliku od vremena Arsena Vegera i Arsenal je na pojačanja trenutno dao 79 miliona. Siti i Junajted nisu previše mijenjali ni trošili.

Ipak najveće iznenađenje su timovi iz donjeg dijela. Tako je Vest Hem za sedam novih igrača potrošilo čak 95 miliona evra, a oborili sui  klupski rekord . Felipea Andersona su platili 38 miliona.

U Fulamu su, takođe da bi zadržali Slavišu Jokanovića u tim investirali 78 miliona. Pored ostanka Aleksandra Mitrovića (20 miliona) najskuplji transfer je bio dolazak Serija iz Nice i plaćen je 30 milona. Slijedi Sautempton sa 63 miliona koji želi da izbjegne borbu za opstanak, dok su po 60 miliona dali Everton ( prošle sezone potrošili čak 200 miliona)i Brajton. I ostali timovi su trošili između 35 i 50 miloiona

Ipak da svako pravilo ima izuzetak potvrđuju Totenhem i Barnli. I dok je za londonski tim to bilo i očekivano prema najavama sa kraja sezone,  iznenađenje je da je Barnli nakon sjajne sezone uspio da sačuva igrački kadar. Prošle sezone su bili najprijatnije iznenađenje lige i stekli su brojne simpatije.

TV prava prodana za 5.1 milion evra

Tv prava Premijeršipa su samo za područje Velike Britanije plaćena 5.1 milion funti što je rekord u svijetu fudbala. Nešto manje od pola te sume se inače dijeli klubovima, po jasno određenim kriterijumima pa šamponi dobiju 150 miliona funti. Na sve to treba dodati i prihod od sezonskih ulaznica (većina klubova već u predsezoni rasproda predviđene kontinente)

(Blic)

Previous Novak Đoković postaje počasni građanin Budve
Next Skupština Grada Istočnog Sarajeva odobrila zaduženje: Pet miliona KM za obnovu ulica i objekata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *