SASLUŠANI NAVIJAČI HAJDUKA Završeno suđenje hrvatskim huliganima, čeka se odluka


Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sud u Beogradu završeno je kasno sinoć nakon čega je uslijedila izrada sudskih odluka, koje još nisu poznate.

Tokom suđenja koje je počelo popodne i trajalo do 22 časa, saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, rekao je za Tanjug predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

Jedan okrivljeni koji je juče bio priveden u Grockoj je maloljetan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Nakon ispitivanja u policiji u Grockoj policija je protiv navijača Hajduka podnijela prekršajne prijave zbog prekršaja drsko i beobzirno ponašanje u grupi iz Zakona o javnom redu i miru, za koje je zaprijećena kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.

Prijavom se terete da su na jednoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 3.30 sati poslije ponoći uzeli robu iz prodavnice u vrijednosti od oko 200.000 dinara ne plativši.

Takođe jedan od okrivljenih se tereti da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima.

Na taj način su ugrozili sigurnost građana kao i imovine, kaže se u prekršajnim prijavama. Presude okrivljenima trebalo bi da do kraja večeri izrekne dežurni sudija za prekršaje. Oni će imati pravo žalbe u roku od osam dana, ali ove žalbe neće odložiti izvršenje eventualnih kazni.

To znači da će ukoliko budu osuđeni na zatvor, odmah biti sprovedeni na izdržavanje.

(Tanjug)

Previous Peking uveo dodatne carine na američke proizvode
Next Ledenjak na planini Kebnekaise VIŠE NIJE NAJVIŠI VRH u Švedskoj

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *