Vučić: Oluja je bila jeziva za Srbe


Današnji dan, kada je započeta akcija “Oluja” u Hrvatskoj za Srbiju je veoma težak, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, i navodi da Srbija nikad neće dozvoliti da taj zločin bude zaboravljen.

– Godišnjica je “Oluje” koja je bila jeziva za Srbe, vidimo kakve tragične posljedice ostavila na ognjišta koja su napustili ti divni ljudi, posebno mlađi ljudi. Oni su veoma vrijedni i uspješni, marljivi su i dobri ljudi – rekao je Vučić.

Kako je kazao, mi ovaj dan obilježavamo i nećemo nikad dozvoliti da bude zaboravljen taj zločin.

– Jedino šta možemo da uradimo jeste da krajiški Srbi imaju ista prava kao i svi Srbi, i da pozivamo hrvatsko rukovodstvo da učini nešto za srpski narod – rekao je Vučić.

Srećom, kaže on, u posljednjih pet godina, za razliku od ranije, o tom zločinu smije da se govori.

Kako je rekao, Hrvati su srećni “ne zbog toga što su nešto uspjeli, već zbog naše nesreće, a mi nismo tužni zbog njihove sreće već zbog onog što je zadesilo naš narod”.

– To nas razlikuje danas – rekao je Vučić.

Povodom odlikovanja koje je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dala generalima koji su sproveli “Oluju”, Ante Gotovini i Mladenu Markaču, predsjednik Vučić je rekao da nije srećan zbog te odluke.

– Da li smo srećni zbog odlikovanja, oduševljeni, fascinirani? Svakako da nismo. Dok se oni raduju i slave, mi ćemo da tugujemo, i nisam siguran da je njihova savjest čistija i mirnija od naše, ako ništa drugo – istakao je on.

On je, međutim, naglasio da će obe zemlje u budućnosti biti suočene sa demografskim problemima i da će moratri više da sarađuju kako bi opstale.

(Tanjug)

Previous Ivanić: Moramo da pamtimo da nam se "Oluja" ne bi ponovila
Next Savez za Pobjedu: Preuveličava se problem migranata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *