Evo na kojim graničnim prelazima je pojačan intenzitet saobraćaja


Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Pojačan intenzitet saobraćaja trenutno se bilježi na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Gradiška, Izačić, Doljani, Bijača, Neum 2, Ivanica, Zupci i Deleuša, kao i u oba smjera na GP Brod. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do formiranja kolona, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Novi Grad – Dvor.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na putevima u BiH, a posebno ka lokalnim izletištima. Pozivaju se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila, prenosi Avaz.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Semizovac-Srednje, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

(Srna)

Previous Dodik: "Oluja" akcija etničkog čišćenja Srba
Next Vučić: Hrvati hteli državu bez Srba kao što je Hitler hteo svet bez Jevreja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *