Poslušajte kako pravoslavni monasi sviraju “Iron Maiden”


Iz manastira Tuman, gdje počivaju mošti dva velika čudotvorca – svetog Zosima i svetog Jakova, stiže i jedno pravo muzičko čudo.

Dva mlada monaha, odlučila su da zadrže i njeguju svoju ljubav prema rokenrolu pa, uz blagoslov igumana Dimitrija (Plećevića), redovno sviraju gitare i vježbaju kada im duhovne i svetovne obaveze to dozvole.

Naravno, manastir je to, pa rokerske vještine monah Teofil (Radović) i jeromonah Petar (Bogdanović) održavaju svirajući na akustičnim gitarama, a repertoar im je vrlo neoubičajen, posebno kad je riječ o ljudima koji su se zavjetovali na monaški život.

Na njihovoj “set listi” su i Metallica, Deep Purple, Partibrejkersi… kao i Iron Maiden, čiji su cover hita “Wasting Love” izveli ekskluzivno pred kamerama portala headliner.rs.

Ovaj nesumnjivo neobičan slučaj ipak nije, zapravo, jedno od brojnih čuda koja se u ovom manastiru zaista dešavaju. Jer, kako kažu monasi iz Tumana, muzika i duhovnost su blisko povezani, a veza rokenrola i pravoslavlja dokazana je već mnogo puta, kroz humanitarne akcije i koncerte rokera za pomoć srpskim svetinjama.

Previous Dodik: Očekujem najveću izbornu pobjedu do sada
Next Krvavi pir na narodnom zboru kod manastira Liplje

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *