Radončić: Ako je Dodik ozbiljan oko prekrajanja granica, neka povuče kandidaturu za PBiH


Predsjednik SBB i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić istakao je za TV 1 da Milorad Dodik uoči svakih izbora prijeti referendumima i otcjepljenjima.

– To znači da osim ratne retorike on nema šta da punudi svojim glasačima. Nažalost, ta retorika je vjetar u leđa pojedinim strankama u Federaciji, koje misle da će i one dobiti najviše glasova na staroj matrici fingiranih tuča sa Dodikom. Nema i ne može biti nikakvih otcjepljenja niti jednog milimetra Bosne i Hercegovine – rekao je Radončić.

On je kazao da je Dodik, znajući činjenicu da je na crnoj listi SAD i da međunarodni faktor uopšte ne razmišlja u tom smjeru, nebitan lik za prekrajanja granica.

– Mi, bh. patriote, to nikada nećemo dozvoliti. Uostalom, ako Dodik ozbiljno misli kada priča o nepriznavanju Bosne i Hercegovine, zašto odmah ne povuče svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH? Naravno, on to neće učiniti, jer mu priča o “pripajanjima” i “otcjepljenjima” upravo treba da pobijedi i nakon toga sve zaboravi. To smo već vidjeli u sapunici zvanoj referendum. Uostalom, stara poslovica kaže: dok psi laju karavani prolaze. BiH ide svojim evropskim i NATO putem i to je proces koji će Dodik na kraju prihvatiti ili će ga, naprosto, pregaziti vrijeme i prosperitetnije političke opcije u samoj RS – istakao je Radončić, prenosi.

(Avaz)

Previous Kukan iz Mrkonjić Grada pobjednik koride
Next SRBIJA NE BRINE ZA BUDUĆNOST Juniori šampioni Evrope

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *