TEŠKA NOĆ U VLASENICI Policajac ranio provalnika, tri osobe uhapšene


Zvornička policija uhapsila je sinoć tri osobe koje se osumnjičene da su učestvovale u teškoj krađi, dok je jedna osoba ranjena prilikom policijske intervencije zbog provale u jedan stan u Vlasenici.

Uhapšeni su Jovan J. (36), Zijad A. (56) i Marinko G. (43), svi sa područja opštine Zvornik, dok je J. G. (54) ranjen i smješten je u zvorničkoj Opštoj bolnici zbog ukazivanja ljekarske pomoći.

Prema informacijama iz Policijske uprave Zvornik, Policijskoj stanici u Vlasenici oko 21.10 prijavljeno je da je nepoznata osoba ili više njih provalila u stan koji se nalazi u ulici Svetosavska.

Policajci su odmah nakon prijave izašli na mjesto događaja, gdje su zatekli nepoznate osobe, koje su ih fizički napale.

Prema nezvaničnim informacijama, policajci su ih upozoravali da prestanu s napadom, te je jedan od njih u ispalio ispalio hitac upozorenja.

Međutim, provalnici su se oglušili o njihove naredbe, te je policajac ispalio hitac u pravcu jednog od osumnjičenih i tom prilikom ga ranio u predjelu stomaka.

Ranjeni muškarac je prevezen u zvorničku bolnicu i nije u životnoj opasnosti.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a polcija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica ovog događaja, te procesuiranju učesnika.

(faktor.ba)

Previous Pred sudom u Strazburu 844 tužbe PROTIV BiH
Next Blokade širom Federacije ako ne bude sjednica oba doma Parlamenta FBiH

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *