Almir Ejubović optužen za smrt 3 djevojke


Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića (20), koji se BMW-om X5 29. juna strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri djevojke.

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći, koja je šokirala javnost u regiji. Tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića.

Iz smrskanog vozila, koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali da režu lim.

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći. Njena sestra Ajla, koja se takođe nalazila u BMW-u, nedavno je puštena iz bolnice.

Ejubović je bio hospitalizovan na Ortopediji u Opštoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti.

(Blic)

 

Previous Zapalila kuću u kojoj ŽIVI SA SNAHOM: Uljem polijevala sobe, sada joj PRIJETI 12 godina zatvora
Next Bijeljina: Otkriveno 15 Pakistanaca bez ličnih dokumenata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *