Zbog piva nožem usmrtio sugrađanina


Milan Ilinčić (38) iz Teslića ubijen je nožem tokom održavanja narodnog zbora kod manastira Liplje u Tesliću. Zbog sumnje da ga je ubio, policija je uhapsila njegovog sugrađanina Dejana Markovića (23), koji je i ranije hapšen zbog sličnog napada.

U PU Doboj navode da se zločin dogodio juče poslije ponoći ispred pravoslavnog manastira u selu Gornje Liplje.

Ubistvu je prethodila svađa između mladića kraj točionice za pivo, najvjerovatnije zbog pića ispod jednog od šatora. Sve je ubrzo preraslo u tuču tokom koje je Marković nožem nasrnuo na Ilinčića i više puta ga ubo u grudi. Uslijed brutalnog napada Ilinčić je na mjestu ostao mrtav i ljekari su samo mogli konstatirati smrt.

Došlo je do fizičkog obračuna tokom kojeg je D. M. nanio više ubodnih rana I. M., koji je na mjestu ostao mrtav. Osumnjičeni D. M. odmah je lišen slobode – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da je uviđaj obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti zločina.

Ubistvo kod manastira zgrozilo je cijeli Teslić. Građani su ogorčeni, ne samo zato što je zločinom prekinuto narodno veselje, već ponajviše zbog činjenice da je Dejan Marković i početkom godine nožem izbo jednog mladića, ali je, i pored toga, bio na slobodi.

Taj napad dogodio se 3. januara kada je Marković nožem izbo svog prijatelja Darka P. (32) u mjestu Barić kod Teslića i to nakon što su cijelu noć skupa pili u kafani.

Na putu do kuće su se posvađali i Marković je nožem ubo Darka u stomak, grudni koš i podlakticu. Srećom, napad je preživio i to zahvaljujući upravo osumnjičenom Markoviću.

Nožem na druga

Naime, prijatelj mu nije zamjerio što ga je izbo nožem pa mu je rekao da ga neće prijaviti i, umjesto da ode u bolnicu, krenuo je kući. Na njegovu sreću, Marković je sam pozvao policiju i ispričao im šta je uradio.

Patrola je odmah krenula u potragu za ranjenim Darkom, kojeg su pronašli u blizini kuće i prevezli ga u Hitnu pomoć. Ispostavilo se da je imao obilno unutrašnje krvarenje od koga bi sigurno podlegao da mu nije na vrijeme ukazana ljekarska pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, Dejan Marković je zbog ranjavanja prijatelja Darka P. osuđen na uslovnu kaznu pa se ubrzo našao na slobodi.

Istragom je utvrđeno da je u vrijeme napada bio pijan, a točionice za pivo, vjeruje se da je i sada bio u pripitom stanju. alkotestom u dahu mu je izmjereno 2,08 promila alkohola.

(Srpska Info)

Previous Sastojci koji sprečavaju znojenje
Next Migranti provalili u džamiju kod Trnova

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *