Špirić: Migrantska kriza izmakla kontroli i ide ka anarhiji


Migrantska kriza je izmakla kontroli, a ako vlasti na nivou BiH ne budu shvatile njenu dubinu u neizvjesnost ulaze i domicilno stanovništvo i migranti što je put do potpune anarhije, izjavio je Srni potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Špirić je upozorio da će se situacija u vezi sa migrantskom krizom razvijati po najgorem mogućem scenariju sve dok vlasti na nivou BiH ne budu shvatile njenu dubinu i dok ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić bude govorio da ništa nije ni haotično, ni dramatično.

“Da je kriza izmakla kontroli govori i spontano okupljanje građana najavljeno za ponedjeljak u Bihaću. Bliži se jesen i zima i u neizvjesnost ulaze i domicilno stanovništvo i migranti. Naredna faza je da spontani protesti prerastu u samoorganizovanje građana, a da li će tome pristupiti i migranti ostaje da vidimo”, istakao je Špirić.

On je podvukao da je BiH jedina zemlja u kojoj migranti imaju ista prava kretanja kao i domicilno stanovništvo.

“Do potpune anarhije Mektić će nam poručivati da su se mafija i kriminalci 80 odsto involvirali u migrantsku krizu. Ako je i od Mektića previše je. Aferim, ministre”, poručio je Špirić.

Mektić je juče u Sarajevu izjavio da situacija u BiH u vezi sa migrantskom krizom nije “haotična i anarhična”.

“Ništa nije haotično, ništa anarhično i ništa drugačije nego što se dešava u svim državama zapadnog Balkana, ništa drugačije nego u Srbiji, odakle primamo 80 odsto migranata. Oko 80 odsto migrantske rute kroz BiH kontrolišu krijumčari i mafija”, rekao je Mektić.

(Srna)

Previous Govedarica: Neće me zaustaviti na putu za prosperitetnu Srpsku
Next NEPROMIŠLJENA IZJAVA Novi vlasnik Panatinaikosa PROZVAO najtrofejnijeg evropskog trenera

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *