Tači: Podjele Kosova nema, mogu da nam se pripoje Preševo, Medveđa i Bujanovac


Korekcija granice predviđa potpuno pripajanje Preševa, Medveđa i Bujanovca Kosovu. To bi bio transparentan i odgovoran, mirovan proces između Kosova i Srbije. Ako se obje strane slože s tim, niko neće moći da se tome usprotivi, izjavio je predsjednik Kosova Hašim Tači.

On je rekao da ako je potrebno, Kosovo će izmjeniti i svoj Ustav u slučaju pripajanja Preševske doline.

– Zahtjev albanskih predstavnika Medveđe, Preševa i Bujanovca da se pripoje Kosovu biće predstavljen u Briselu i korekcija granica sa Srbijom je jedino rješenje – ponovio je Tači, a prenosi “Kossev”.

Još jednom je naveo i da podjele Kosova, kao ni razmjene teritorija između Kosova i Srbije, neće biti.

– Moramo da uložimo maksimalne napore da konačno dođe do definitivnog mirovnog sporazuma. Ja sam posvećen postizanju sporazuma. Poslije zahtjeva predstavnika Preševa predložio sam korekciju granice sa Srbijom, kao jedinu opciju za legitimitet zahtjeva tamošnjih Albanaca. To znači nema podjele za Kosovo, nema autonomije za Srbe – rekao je Tači, a prenosi “Kosovapress”.

On je istakao i da je dijalog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine veoma težak, ali neophodan proces, jer će samo postizanjem dogovora Kosovo moći da realizuje svoju evroatlansku perspektivu.

Hašim Tači je dan ranije najavio i referendum po pitanju “korekcije granica”.

(Srpska Info)

Previous NEPROMIŠLJENA IZJAVA Novi vlasnik Panatinaikosa PROZVAO najtrofejnijeg evropskog trenera
Next “ŠANŠAN” PRIJETI JAPANU Snažan tajfun približava se Tokiju, ugroženo 100.000 ljudi

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *