Kolone automobila na tri granična prelaza u BiH


Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Savjetuje se opreznija vožnju, jer na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

“Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Počeli su radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu saobraćaju jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac) i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila”, saopšteno je jutros iz BIHAMK-a..

“Za danas je najavljen početak radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg na magistralnom putu M-18 Semizovac-Olovo. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati novoizgrađenom obilaznicom u blizini.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima: Izačić, Ivanica i Doljani pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Napominjemo vozače da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj”, poručili su iz BIHAMK-a.

Previous Čavić: Karganović treba da radi promociju knjiga iza rešetaka
Next POLICIJSKA AKCIJA “SNIMAČ” Hrišćansku adventističku crkvu u Banjaluci opljačkao državljanin Srbije

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *