Otvorena izložba “XII kapija rokenrola“: Banjaluka kao dio muzičkog svijeta


Sinoć  je u Malom izložbenom salonu Banskog dvora otvorena izložba „XII kapija Rock’n’roll-a“, retrospektiva “Kastel Rok Festa”.

Izložba je otvorena u saradnji sa Hard Rock Radiom Banjaluka, a Siniša Tomić, direktor Hard rok radija i organizator “Kastel Rok festa” kaže da je izložba na neki način simboličan osvrt na prethodnih 12  festivala.

– Sa jedne strane ova izložba je dio kampanje za najavu novog 13. po redu Kastel festa, a sa druge strane osvrt na prethodne festivale, koju su od 2003. godine uz pauzu od četiri godine, sasvim sigurno obilježili muzički događaji u Banjaluci. Na ovom festivalu su nastupili slavni muzičar Leni Krevic, bendovi “Apocalyptica”, “Simple Minds”, “Tito & Tarantula”, kao i jedan od najpopularnijih rok bendova u svijetu “Franz Ferdinand”, koji je nastupio na desetom izdanju festivala, te čitava plejada regionalnih rok zvijezda na čelu sa bendom “Laibach”, “Psihomodo Popom”, “Van Gog”, Masimom Savićem, i brojnim domaćim izvođačima – rekao je Tomić.

Foto: KC Banski dvor /Promo

Izložba je sastavljena od fotografija sa koncerata Kastel rok festa, plakata, postera, majica i drugih promotivnih materijala, a biće otvorena do 19. avgusta.

(Srpska Info)

Previous Ratko Đurković, bivši trener rukometaša Borca vraća trofeje katarskom Al Rajanu
Next U BiH od početka godine više od 10.000 migranata, 9.500 izrazilo namjeru za azil

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *