Ratko Đurković, bivši trener rukometaša Borca vraća trofeje katarskom Al Rajanu


Nakon što sam otišao iz Borca želio sam da preuzmem neki veliki klub, nisam našao angažman u Evropi i kada je stigla ponuda da vodim katarski Al Rajan odmah sam je prihvatio – kaže crnogorski stručnjak.

Ratko Đurković je zvaničko preuzeo Al Rajan, jedan od najorganizovanijih i najboljih katarskih klubova.

– Tri godine nisu osvojili nijedan trofej, a već nekoliko sezona su zauzimali treće mesto iza dva tima koja imaju veliki broj naturalizovanih stranaca. Za mene je lov na trofeje veliki izazov i cilj mi je da u ovom klubu ostavim neki trag. U prvoj sezoni ćemo imati mlad tim i pokušaćemo da dođemo bar do jednog trofeja od ukupno četiri takmičenja u kojima Al Rajan nastupa. Katarski klubovi se pored nacionalnog šampionata takmiče u državnom i još dva različita Kupa, a nadam se da će bar jedan pehar stići u naše vitrine – rekao je Đurković.

Crnogorski stručnjak ističe da je fasciniran uslovima koje rukometaši imaju u Kataru.

– Nakon Svjetskog prvenstva na kojem je katarska reprezentacija osvojila medalju ovdje se mnogo investiralo u rukomet. Sale su fantastične, ulaže se u stručni kadar i u mlade igrače. Međutim, problem je slaba posjeta na tribinama i mala popularnost rukometa u ovoj zemlji. Rekli su mi da do plej-ofa utakmice gleda desetak šeika i to je to. Na tome se mora raditi kako bi se rukomet u ovoj zemlji podigao na viši nivo – istakao je Đurković.

Vrućine u Kataru

– U trenutku dok razgovaramo temperatura je prijatnih 46 stepeni (smijeh)… Međutim, to nije problem. Ovdje se veliki dio života odvija pod zemljom, u tržnim centrima, klimatizovanim stanovima i dvoranama. Nije velika vlažnost pa se i vrućina bolje podnosi – dodao je novi trener Al Rajana.

Đurković i dalje prati dešavanja u banjalučkom Borcu.

– Znam šta se dešava u Banjaluci i drago mi je da će klub konačno igrati u Evropi. Borac je bio opterećen finasijskim obavezama, neki rez se morao napraviti. Žao mi je što u Banjaluci nisam boravio u nekom boljem momentu jer smo mnogo toga uradili, a kasnije smo, ne svojom greškom, ostali bez plasmana u regionalnu SEHA ligu, takmičenje koje smo rezultatski zaslužili – završio je Đurković.

Stižu Marić i Lojančić

U Al Rajanu Đurković će moći dovesti samo dva stranca, a to će biti rukometaši sa ovih prostora.

– U malom smo deficitu jer drugi klubovi imaju veliki broj naturalizovanih stranaca među kojima je recimo i Danijel Šarić. Moj plan je da angažujem Antu Marića iz Hrvatske koji igra pivota i Miloša Lojaničića iz Srbije na vanjskoj poziciji, a sve ostalo će biti mladi igrači iz Katara – rekao je Đurković.

(Blic)

Previous Rakitić na Barsinim izlaznim vratima, Francuzi ne pitaju koliko košta
Next Otvorena izložba “XII kapija rokenrola“: Banjaluka kao dio muzičkog svijeta

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *