Stanivuković: Kod nas se u 21. vijeku RUČNO VINTLA da se spusti rampa i TO KOŠTA MILION KM GODIŠNJE


Draško Stanivuković, odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, objavio je novi video na svom “Fejsbuk” profilu kojim ukazuje na još jedan, kako navodi, u nizu apsurda u regulisanju saobraćaja u Banjaluci za koji se izdvaja oko million KM godišnje.

Na snimku se vidi osoba, koja ručno, uz pomoć mehanizma za podizanje i spuštanje rampe, radi na uspostavljanju normalnog funkcionisanja saobraćaja u banjalučkom naselju Zalužani.

– Ljudi idu na Mars, istražuju nove svjetove i planete, a kod nas na vintlu spuštaju rampu… U 21. vijeku se ručno vintla da se spusti rampa – rekao je Stanivuković i dodao da ovaj zastarjeli način upravljanja saobraćajem u RS skupo košta.

Stanivuković navodi da su za ovaj posao zadužena četiri čovjeka, a plata jednog od njih je oko 1000 KM.

Ovakvih prelaza imate 20, što znači da se mjesečno daje blizu 80 hiljada maraka na plate, samo za spuštanje ovih čuda. Kada se to pomnoži sa 12 mjeseci, dobijete da se blizu milion KM izvodi samo da se spuštaju rampe u Republici Srpskoj – dodao je on.

– Zar se ne mogu bar napraviti automatski podizači rampi i tako stvoriti uštede, Dakle, više se daje za spuštanje rampi, nego za kulturu i umjetnost. Zato smo ovdje gdje jesmo – istakao je Stanivuković.

(Srpska Info)

Previous AVGUST ZASJENIO SVETI JANUAR Ljetovanje i priprema školaraca SKUPLJI od praznika i slava
Next Kina i Njemačka protiv sankcija Teheranu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *