Švajcarci zbog Albanca tjeraju Petkovića


Švajcarska je uznemirena i razočarana potezom selektora Vladimira Petkovića da iz nacionalnog tima izbaci Valona Behramija.

Petković je uzdrmao švajcarsku, ali i svjetsku javnost izbacivši Valona Behramija iz reprezentacije poslije dosta kontroverzi koje su potresle Švajcarce.

Behrami tvrdi da se radi o “političkoj odluci”, čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podjele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Naime, Behrami je izjavio da se radi o podjeli reprezentacije i prestanku postojanja zajedničkog identiteta, da je sve to prouzrokovalo slavlje Granita Džake i Džerdana Šaćirija u vidu dvoglavog orla poslije postizanja golova protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Valon je prije svega razočaran načinom na koji se od njega oprostio selektor Petković – telefonskim pozivom od 30 sekundi.

Sada, švajcarski mediji, a prije svega “Blick”, tjeraju Petkovića iz reprezentacije, žestoko osuđujući njegovu odluku da vijernog “slugu” Behramija na taj način izbaci iz nacionalnog tima.

Petković, Hrvat rođen u BiH, bio je u sjajnim odnosima sa albanskim fudbalerima u Švajcarskom nacionalnom timu, međutim, kako stvari stoje, sve se to promijenilo poslije proslava dvoglavim orlom.

Behrami, koji je rođen u Kosovskoj Mitrovici, zajedno sa Džakom bio je jedan od miljenika Petkovića, ali je sada sve to “palo u vodu” zbog provokacija i neželjenih reakcija vrha saveza na proslave dvoglavim orlom, kao i efekta koji je to imalo na ostale saigrače.

Švajcarska je na Mundijalu poslije tog meča sa Srbijom odigrala neriješeno sa Kostarikom, a zatim ih je izbacila Švedska, te u tom meču nisu izgledali uopšte kao onaj tim sa početka prvenstva, a takođe i iz kvalifikacija za isto.

Švajcarski mediji za takav ishod optužuju Petkovića, koga krive jer nije uspio da zadrži slogu u timu, a poslije tog meča samo je “nestao”.

Pored Behramija, u medijima se pominju odlasci iz reprezentacije i Bljerima Džemailija, Gelsona Fernandesa, Johana Đurua i Stefana Lihtštajnera, a javnost je ovu odluku percipirala kao taktičku, jer su svi od navedenih igrača stariji od 30 godina, i možda im je vrijeme da mesto kod “Sajdžija” ustupe mlađim fudbalerima.

(B92)

Previous U BiH prošle godine investirano 4,8 milijardi KM
Next Nova školska godina počinje štrajkom?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *