ZVEZDA SE OGLASILA POVODOM ODLUKE UEFA “Kazna je drastična, žalićemo se”


Fudbalski klub Crvena zvezda oglasila se saopštenjem povodom kazne koju je evropska fudbalska federacija (UEFA) izrekla zbog navodnog rasističkog skandiranja navijača i blokiranih prolaza, zbog čega će crveno-bijeli morati da odigraju dvije evropske utakmice pred praznim tribinama.

– Kazna je drastična, ali samo dijelom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mjere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno poslije uspješnog žalbenog postupka u februaru. Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima na terenu i baš zbog toga upozoravali smo na posljedice koje mogu nastupiti. Ovako, kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez ovakve podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave.

Vidjećemo kakve su nam mogućnosti žalbe, barem na drugi meč kazne, ali ono na čemu treba prije svega da radimo je da nam se ovo ne ponovi jer bilo kakvo ponavljanje istog ili sličnog prekršaja u naredne minimum dve godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu, povlači kaznu izbacivanja iz takmičenja.

Naš stadion, kada je pun, je oduvijek bio velika prednost Zvezde protiv bilo kog rivala i sada ćemo morati bez te pomoći. Ipak, vjerujemo da Zvezda ima snage i kvalitet da uspije u svojoj misiji, a ne sumnjamo da će zvjezdaši u velikom broju biti uz igrače u domaćim mečevima i na taj način im uliti snagu da pobjeđuju i u Evropi – navodi se u saopštenju kluba sa stadiona “Rajko Mitić”.

(Blic)

 

Previous Cvijanović: Očekujem veliku pobjedu koalicije SNSD-DNS-SP
Next Nosioci najviših funkcija pravosuđa BiH dobili SMS poruke uznemirujućeg sadržaja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *