Španović zbog povrede odustala od odbrane zlata


Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zbog povrede odustala je od finala Evropskog prvenstva u Berlinu i napada na odbranu titule u skoku u dalj.

Odluku je donio stručni tim Ivane Španović poslije detaljne analize povrede tetive zadobijene u kvalifikacijama, u kojima je imala najbolji skok od svih rivalki 6,84.

Tada je osjetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mjere, urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

– Ivana neće skakati u finalu, a odluku je donio Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Doživjela je neugodnu povredu Ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka u dalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura Ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere – izjavio je trener Goran Obradović.

Španović ima četiri kontinentalne medalje (tri zlata), samo u ovoj godini bila je svjetski prvak u dvorani i najbolja na Mediteranskim igrama.

– Povrede su nažalost sastavni dio sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali vjerujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura Ahilove tetive poslušala sam savjet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu – zaključila je Španovićeva.

(Tanjug)

Previous Stefan Blagić pretučen u Šekovićima
Next Da li je u BiH moguća deradikalizacija?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *