Putevi prohodni


Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj jutros je zadovoljavajuća, a zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka izvode se radovi na sanaciji klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno, uz kratkotrajne zastoje.

Radi izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u centru opštine Šipovo izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Jezero-Šipovo i Šipovo-Novo Selo i dionici regionalnog puta Šipovo-Baraći.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-Prisika, zbog je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

U toku su radovi na uklanjanju naplatnih kućica na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Trnovica 2-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Zbog radova na izgradnji kanalizacione mreže, na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske na području grada Bijeljina/ biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, do 30. oktobra.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1 – Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka–Doboj.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog usporeno se saobraća na dionicama Lončari-Brčko1 i Brčko1-Brčko2.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor /sekcija “Đokin potok”/, (u mjestu naseobini Lišnja i Puraći i na dionici regionalnom putu Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2 /sekcija “Prnjavorska petlja”/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1 – Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje pristupnih puteva koji će se spajati sa magistralnim putem i izmiještanja dijela navedenog magistralnog puta, a za potrebe izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula–Vraca 1, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Na regionalnom putu Teslić 2-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. Ova zabrana se ne odnosi ni na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem Bratunac 3-Drinjača.

U Federaciji BiH /FBiH/ zbog sanacionih radova saobraća se sporije uz privremeno postavljenu signalizaciju na dionici auto-puta A-1 Sarajevo zapad-Lepenica /sanacija klizišta/, Podlugovi-Visoko /oštećenje dilatacione naprave/ i Kakanj-Visoko /most u blizini petlje Visoko/, kao i dionice magistralnih puteva Srbljani-Bosanska Krupa, Semizovac-Olovo-Kladanj i Domanovići-Stolac.

Na graničnom prelazu Gradiška, Izačić, Doljani i Zupci na izlazu iz BiH čeka se duže od 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 40 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske do daljeg je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srbija)

Previous Erdoan: Pokrenut ekonomski rat, odnosi sa SAD na niskoj grani
Next Junker zabrinut za EU

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *