Beker otkrio kako je Novak naučio recept za Nadala


Legendarni Boris Beker oduševljen je napretkom Novaka Đokovića, koji iza sebe ima sjajnu sezonu, ali i još bolji početak nove.

Srbin je nadigrao Rafaela Nadala sa 3:0 u setovima u finalu Australijan opena, a Nijemac se dotakao recepta za “bika sa Majorke”.

– Đoković nije vjerovao u to da stilom i ofanzivom na Nadalov forhend svojim bekhendom može da “razbije” njegovu igru. Za mnoge to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do (Nadalovog) bekhenda – objasnio je Beker.

Novak je sa Bekerom u periodu od dve godine saradnje osovjio šest grend slemova, 13 mastersa i dva završna u Londonu.

– Sve zavisi od igrača do igrača i veoma je komplikovano. Svaki igrač ima različite kvalitete i ako želite da izvučete najbolje iz njega, to je voma zahtjevno kako mentalno, tako fizički i taktički – istakao je čovjek koji je sa Novakom sarađivao od 2014. do 2016. godine, i zaključio:

– Biti trener je komplikovano i ima mnogo nivoa, kao što su fizički, mentalni, a treba i znati šta je bitnije. Kada trenirate 18-godišnjaka drugačije je nego kad trenirate 31-godišnjaka. Dobar igrač često ne želi da sluša šta mu govorite jer je tvrdoglav i uvjeren u svoje kvalitete. Nije jednostavno doprijeti do njega, ali ako imate potrebne argumente i modernu tehnologiju kao dokaz, možete da dokažete igraču da nije u pravu – rekao je Beker koji nije nikog osim Đokovića trenirao u karijeri nakon penzije.

(Blic)

Previous U Turskoj dogovoreno besplatno školovanje za više pilota helikoptera iz BiH
Next Virus gripa odnosi živote, a evo šta naučnici kažu o njegovom smrtonosnom djelovanju

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *