Novčanice od 500 evra privukle ubice Kazimirovića


NEGOTIN – Policija sužava krug oko osobe koja je tipovala salaš Kazimirovića, na kojem je ubijeno četvoro ljudi, a pretpostavka je da je krvave razbojnike najverovatnije nehotice privukao sam Raja Kazimirović (73), vlasnik imanja, kada je nekoliko nedjelja prije masakra pokušao da usitni svežanj novčanica, u kom su isključivo bile one od po 500 evra.

Policija i tužilaštvo, koji vode istragu, pretpostavljaju da bi ovo mogao da bude jedan od glavnih tragova, koji bi pomogao u rasvjetljavanju činjenice kako je došlo do zločina. Izvjesno je da su Raja, njegova majka Dragica, sestra Ljubinka Oprikić i sestričina Dragana Jozeljić ubijeni iz koristoljublja, ali se sada traga za tim kako je sve počelo.

“Nekako u vreme kada su na salaš Kazimirovića stigle Ljubinka i Dragana iz Nemačke, Raja je došao u Jabukovac i kod svojih drugova pokušao da usitni novac”, navodi neimenovani sagovornik “Večernjih novosti” i dodaje:

“Nisu mu pare trebale, ali je čuo da se iz upotrebe povlače novčanice od po 500 evra i hteo je da ih zameni. Niko u selu nije imao toliko novca, ili nije hteo da mu ih ‘razbije’. Onda ga je neko od Jabukovčana, dalji rođak, po dogovoru, odvezao u Negotin da obavi zamenu. Tamo je uspeo”.

Koliko je tačno para Raja htio da usitni, niko ne zna sa sigurnošću. Ipak, kako opisuju, bio je to “podebeli štos”. Policija sada istražuje gdje je Kazimirović zamijenio novčanice, da li u nekoj negotinskoj mjenjačnici, ili kod nekog lokalnog biznismena.

“Od trenutka kada je otkriven zločin nagađalo se da je salaš Kazimirovića ‘tipovan’ i da je reč o 100.000 evra. Ta cifra je u opticaju od samog početka istrage, ali niko sa sigurnošću ne može da kaže da li je ona tačna, odnosno da li su ubice toliko odnele. To znaju samo zločinci”, dodaje sagovornik “Novosti”.

Da su napadači otišli sa plijenom svjedoči i trag u vidu novčanice od 50 evra, koja je pronađena nedaleko od zemljanog puta, koji vodi od imanja Kazimirovića i do njega. Istražitelji vjeruju da je ispala razbojnicima tokom bijega.

Kazimirovići, uprkos nekim tvrdnjama, nisu živjeli kao “puka sirotinja, iako su imali para”.

Na prvom spratu kuće domaćin je napravio kupatilo, sa velikom kadom, toaletnom šoljom i sprovedenom vodom. U kupatilo se ulazi iz sobe, gdje su bile njegova sestra Ljubinka i njena kćerka Dragana. Kauči su relativno novi, ali su svuda vidljivi tragovi premetačine. Po podu je razbacana hrana, donijeta iz Njemačke, pakovanja vlažnih maramica, salvete…

U sobi gdje je spavao Raja Kazimirović, takođe, razbacane stvari. Iznad kauča na kom je spavao, vise njegove diplome i fotografije sa porodicom, čak i slika iz vojničkih dana… Orman je razvaljen, odjeća razbacana. Unutra je i aparat za cijeđenje meda, pišu “Novosti”.

Njegova majka Dragica spavala je u drugoj, staroj kući, desetak metara iznad nove. Unutra šporet i stari krevet. Na stolu, tegla nutele, ulje, oprani sudovi. I ovdje su stvari razbacane. Prekoputa je šupa sa stajom. Tu su ubijene starica i njena unuka. Sa po dva hica.

Raja je usmrćen na traktoru sa pet, a njegova sestra na kućnom pragu jednim hicem. Na salašu je mnogo novih objekata za životinje – za ovce, krave i živinu. Poređano je i nekoliko košnica sa pčelama. Raja Kazimirović je živio od uzgajanja stoke, bio je poznat po prodaji jagnjadi. Često su mu ljudi svraćali. Njegov salaš vidi se sa glavnog puta, udaljen je tristotinjak metara. Selo Jabukovac, iz kog je rodom, na dva kilometra je od kuće Kazimirovića, a isto toliko je udaljeno i mesto Vratna.

Komšija Kazimirovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je u nelegalnom posjedu držao lovačku pušku, u utorak je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Negotinu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu se provjerava puška koja mu je oduzeta, ali, kako “Novosti” nezvanično saznaju, kalibar ne odgovara čaurama pronađenim na mjestu zločina.

On je bio u svađi sa Rajom, ali za sada nema direktnih dokaza da je učestvovao u ubistvima.

(Novosti.rs)

Previous Potukli se na parkingu pod Ostrogom
Next Mediji: Izrael napao Irak uz saglasnost SAD i Rusije

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *