Policijski orkestar MUP-a Srpske održao veličanstven koncert u Istočnom Sarajevu


Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske održao je večeras u Istočnom Sarajevu veličanstven koncert povodom 9. januara – Dana Republike.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva i domaćin koncerta Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo što je prvi put neka manifestacija pod pokroviteljstvom Organizacionog odbora za obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske, održana u Istočnom Sarajevu.

– Više godina težimo da proslavu Dana Republike sa najvišeg nivoa dovedemo u Istočno Sarajevo zato što ovaj grad smatramo rodnim mjestom Republike Srpske. Smatram da je naša težnja opravdana i cijenimo da je ovo prvo korak razumijevanja da nekad cijela manifestacija bude organizovana na prostoru Istočnog Sarajeva – rekao je Vuković novinarima.

On je naglasio da mu je veoma drago što prisustvuje sabornosti srpskog naroda u Republici Srpskoj i što je pokazana sposobnost da od Nove godine do Dana Republike sve političke strasti budu spuštene na najniži nivo i da se praznici proslave kako dolikuje srpskom narodu.

Rukovodilac Policijskog orkestra MUP-a Srpske Jelena Atlagić istakla je da je publika u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, osim himni, koračnica i marševa, večeras uživala i u zabavnoj, starogradskoj i filmskoj muzici.

Osim Vukovića, koncertu su prisustvovali, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, te brojni predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života grada.

Previous Dodik: Mora se razgovarati o dokumentu britanske Vlade o Srebrenici
Next Preminula Neda Arnerić

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *