Klizav kolovoz u višim predjelima


U nižim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok je u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguć nailazak na klizav kolovoz, zbog niske temperature i mraza, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Magle ima i na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Lašvu i Vrbas.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar, ELISA ili ECLIA test star maksimalno 72 časa. Djeca do pet godina ne moraju imati urađen jedan od ovih testova da bi ušla u Crnu Goru.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja pi-si-ar ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Na graničnom prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je ulazak u Crnu Goru od 7.00 do 19.00 časova.

Srbija je otvorila granične prelaze sa BiH bez testa na virus korona i dozvole komisije.

BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača sutra i u petak, 16. oktobra, od 8.00 do 16.00 časova biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Srpske Toplice-Čađavica, na dionici Han Kola-Stričići, i preusmjeren na putni pravac Han Kola-Ledenice-Stričići.

Na dionici magistralnog puta Zableće-Čađavica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog sanacije klizišta i do 20. novembra u tunelu Dragoraj potpuno je obustavljen od ponedjeljka u 8.00 časova do petka u 16.00 časova, te preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.

Zbog sanaciji kolovoza, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac u mjestu Vrbanja i odvija se jednom trakom naizmjenično svakim danom od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa radnim danima od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj bude povremeno obustavljan maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu /R-448/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog radova na gradilištu auto-puta, na snazi su obustave saobraćaja od 00.30 do 5.00 časova i u tom periodu putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, a vozila preko 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Svakog radnog dana od 23.00 do 8.00 na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje kreće se vangabaritni prevoz, pa je neophodan oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Previous Da li je Ronaldo tempirana bomba, 25 klubova strepi od zaraze
Next Pogledajte ruševine u drugom po veličini gradu u Azerbejdžanu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *